Ρουκάς Τριαντάφυλλος

Ο Τριαντάφυλλος Ρουκάς είναι πτυχιούχος του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ (κατεύθυνση Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, 1978) και του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ (1982). Πήρε το μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Επιστήμη Τροφίμων και Μικροβιολογία (M.Sc in Food Science and Microbiology) από το Πανεπιστήμιο Strathclyde της Μεγ. Βρετανίας το 1987 και το διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ (κατεύθυνση Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων) το 1990. Υπήρξε επισκέπτης ερευνητής στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου του Μονάχου (Germany) και του Πανεπιστημίου Washigton, Seattle, USA. Δίδαξε τα μαθήματα Βιοδιεργασίες στην Επιστήμη Τροφίμων, Βιοχημεία Τροφίμων, Μοριακή Βιολογία στην Επιστήμη Τροφίμων,  Αναλυτική Χημεία και Προχωρημένα Μαθήματα Βιοτεχνολογίας Τροφίμων στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Γεωπονίας.  Έγραψε τρία βιβλία (μοναδικός συγγραφέας), δύο αυτοδύναμα chapters και ένα αυτοδύναμο review στο αντικείμενο των Βιοδιεργασιών και της Βιοχημικής Μηχανικής.  Έχει επιβλέψει την εκπόνηση τριών διδακτορικών διατριβών και πέντε μεταπτυχιακών διατριβών. Δημοσίευσε περισσότερες από 70 ερευνητικές εργασίες στο αντικείμενο των βιοδιεργασιών και της βιοχημικής μηχανικής από τις οποίες 20 μοναδικός συγγραφέας και 2 πατέντες.  Έχει περισσότερες από  2800 αναφορές και h-index 33 (Google Scholar). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στα αντικείμενα των βιοδιεργασιών  και της βιοχημικής μηχανικής.

Διεύθυνση: Εργαστήριο Επεξεργασίας και Μηχανικής Τροφίμων, Τομέας Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων Τμήμα Γεωπονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τ.Κ. 541 24
Ιδιότητα:Καθηγητής
Ειδικότητα :Βιοτεχνολογία Τροφίμων
Βιογραφικό Σημείωμα: Συνημμένο Αρχείο
Τηλέφωνο: 2310991635