Το τακτικό προσωπικό του Τοµέα περιλαμβάνει
- 10 µέλη ∆ιδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) όλων των βαθμίδων και όλων των ειδικοτήτων
- 8 µέλη Εργαστηριακού ∆ιδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ)
- 2 µέλη ∆ιοικητικού και Τεχνικού Προσωπικού (ΔΤΠ)
Στο έκτακτο ερευνητικό προσωπικό του Τομέα περιλαμβάνεται ένας μεταβλητός αριθμός μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων.
Ο Τομέας είναι οργανωμένος σε πέντε (5) Εργαστήρια, ως εξής:
- Εργαστήριο Επεξεργασίας και Μηχανικής Τροφίμων
- Εργαστήριο Χημείας και Βιοχημείας Τροφίμων
- Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων
- Εργαστήριο Τεχνολογίας Γάλακτος
- Εργαστήριο Οινολογίας και Οινοπνευματώδων Ποτών
Διευθυντής Τομέα
Κουτσουμανής Κωνσταντίνος, Καθηγητής Ποιοτικού Ελέγχου-Διασφάλισης Ποιότητας Τροφίμων, τηλ. 2310 991647, e-mail:kkoutsou@agro.auth.gr
Διευθυντής Εργαστηρίου Επεξεργασίας και Μηχανικής Τροφίμων
Γερασόπουλος Δημήτριος, Καθηγητής Τεχνολογίας Μεταποίησης Οπορωπηκευτικών, τηλ. 2310 991643, e-mail: dgerasop@agro.auth.gr
Διευθυντής Εργαστηρίου Χημείας και Βιοχημείας Τροφίμων
Λαζαρίδου Αθηνά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φυσικοχημείας, τηλ. 2310 991671, e-mail:athlazar@agro.auth.gr
Διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων
Κουτσουμανής Κωνσταντίνος, Καθηγητής Ποιοτικού Ελέγχου-Διασφάλισης Ποιότητας Τροφίμων, τηλ. 2310 991647, e-mail:kkoutsou@agro.auth.gr
Διευθυντής Εργαστηρίου Τεχνολογίας Γάλακτος
Μοσχάκης Θωμάς, Αναπλ. Καθηγητής Τεχνολογίας Γάλακτος & Προϊόντων του, τηλ. 2310 991680, e-mail:tmoschak@agro.auth.gr
Διευθυντής Εργαστηρίου Οινολογίας και Οινοπνευματώδων Ποτών
Κατσανίδης Ευγένιος, Καθηγητής Τεχνολογίας Κρέατος & Αλιευμάτων, τηλ. 2310 991640, e-mail:ekatsani@agro.auth.gr