Οι στόχοι αφορούν
- Κατάρτιση στελεχών με
- Σύγχρονη και σφαιρική εκπαίδευση στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων
- Βαθιά κατανόηση των διαδικασιών παραγωγής όλου του φάσματος των Τροφίμων
- Άρτια εργαστηριακή εκπαίδευση στα βασικά αντικείμενα της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
- Εξοικίωση με το χώρο της Βιομηχανικής παραγωγής Τροφίμων
- Ανάπτυξη δεξιοτήτων στην κριτική αντιμετώπιση προβλημάτων
- Έρευνα-παραγωγή νέας γνώσης στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων
- Ανάπτυξη νέων προϊόντων
Οι Επιστήμονες Τροφίμων του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ είναι άρτια καταρτισμένοι ώστε να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες της σύγχρονης Βιομηχανίας τροφίμων ως στελέχη των Τμημάτων
- Παραγωγής
- Ποιοτικού Ελέγχου
- Έρευνας και Ανάπτυξης
- Διοίκησης
Παράλληλα οι επαγγελματικές τους δραστηριότητες επεκτείνονται σε
- Ερευνητική Απασχόληση -Ακαδημαϊκή Εξέλιξη σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. (Μεταπτυχιακό-Διδακτορικό)
- Εργαστήρια Ελέγχου Τροφίμων
- Ίδρυση και λειτουργία Επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης Τροφίμων
- Εγκατάσταση και διατήρηση Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας
- Εταιρείες Συμβούλων
- Εταιρείες Εμπορίας πρώτων υλών και μηχανολογικού εξοπλισμού για βιομηχανίες τροφίμων
- Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υποπροϊόντων και αποβλήτων