Χατζηκαμάρη Μαγδαληνή

Μ

Η Χατζηκαμάρη Μαγδαληνή υπηρετεί ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ) στο εργαστήριο Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων του Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. Συνολικά εργάζεται στο ΑΠΘ από το 1991.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού (M.Sc.) και διδακτορικού διπλώματος (Ph.D.) με ειδίκευση στη Μικροβιολογία Τροφίμων (Τίτλος διδακτορικού: Μικροβιολογικές και βιοχημικές μεταβολές της Ρεβιθομαγιάς, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή ρεβιθένιου ψωμιού – Εφτάζυμο)
Τα καθήκοντά της είναι η διεξαγωγή των εργαστηριακών ασκήσεων (5 μαθημάτων) και η συνδιδασκαλία σε 5 προπτυχιακά μαθήματα και 2 μεταπτυχιακά, η επίβλεψη προπτυχιακών, διατριβών, η υποστήριξη μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων στην εκπόνηση της διατριβής τους. Παράλληλα συμμετέχει ερευνητικά προγράμματα του Τομέα.
Τα ενδιαφέροντά της είναι η μελέτη της μικροχλωρίδας των Ελληνικών παραδοσιακών ζυμούμενων προϊόντων (γαλακτοκομικά προϊόντα, προζύμια, τουρσιά, οίνος κα), οι βιοχημικές, προβιοτικές και τεχνολογικές δραστηριότητες των οξυγαλακτικών βακτηρίων και άλλων μικροοργανισμών, η ταυτοποίηση μικροοργανισμών με σύγχρονες τεχνικές όπως SDS-PAGE των πρωτεϊνών του κυττάρου και PCR και η αντιμικροβιακές δράσεις φυσικών συστατικών.
To Mάιο του 1997 επισκέφτηκε το INRA (Institute National de Reserche Agronomique) στο Poligny της Γαλλίας για την εκμάθηση της RAPD-PCR. Έχει εμπειρία σε πλήθος μικροβιολογικών αναλύσεων, τεχνικών ταυτοποίησης βακτηρίων (βιοχημικές, φαινοτυπικές, μοριακές), μεθόδων ηλεκτροφόρησης και HPLC.
Έχει δημοσιεύσει 26 ερευνητικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, 4 ανακοινώσεις σε συνέδρια, 1 ομιλία σε συνέδριο, 3 πρακτικά συνεδρίων και ένα κεφάλαιο σε ξενόγλωσσο βιβλίο. Έχει 515 ετεροαναφορές, h-index=14. (Scopus, Ιούνιος 2023, Author ID: 6507583020)
Ιούνιος 2023

Διεύθυνση: 

Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, T.K. 541 24

 

Ιδιότητα: Πτυχ.Γεωπ.- Επιστήμων Τροφίμων, Μεταπτ., Δρ 

Τηλέφωνο: 2310991679 

Address: 

Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, T.K. 541 24

 

Status: Πτυχ.Γεωπ.- Επιστήμων Τροφίμων, Μεταπτ., Δρ 

Telephone: 2310991679